Sunt cititorul de suflete

Mă scuzaţi, vi se vede atitudinea!

 

Sunt cititorul de suflete ( este titlul următoarei cărţi, care va apărea în toamnă)

De când îmi citesc mie sufletul, lăsându-l în palmele lui Dumnezeu, le pot citi cu uşurinţă şi pe ale celorlalţi. Sunt un cititor de suflete. Din fericire, nu citesc mintea oamenilor, mă abţin. În mintea celor mai mulţi aş putea găsi ceea nu doresc să aflu, să văd ceea ce nu doresc să mai văd.

 

Studiez persoana ca pe o carte, sunt atentă doar la cuvinte.

Dacă ascult cu atenţie cuvintele pe care cineva le spune, pot afla multe despre acea persoană. Mai concret, descopăr atitudinea acelei persoane în legătură cu viaţa, altfel spus, gradul de recunoştinţă al acelei persoane faţă de viaţă.
O atitudine pozitivă poate fi cea mai bună calitate a unei persoane. De fapt, o atitudine optimistă îi poate duce pe oameni în locuri pe care doar abilităţile lor nu ar putea să îi ducă. Atitudinea acţionează ca o rachetă, care îi ridică pe oameni la o altitudine mai mare faţă de cea la care pot visa. O atitudine negativă, însă, care arată o lipsă de recunoştinţă, poate să-i coboare.

Atitudinea unei persoane iese la iveală în anumite situaţii mai mult decât în altele. Iată trei situaţii în care e mult mai probabil ca adevărata atitudine a unei persoane să iasă la iveală.

CÂND EXPERIMENTEAZĂ SENTIMENTE NEGATIVE
O zi gri şi ploioasă dezvăluie multe despre atitudinea unei persoane arătându-ne cum reacţionează la sentimente negative. În faţa sentimentelor dificile, unii oameni sunt ca nişte frunze purtate de vânt, ducându-se încotro îi poartă sentimentele.

Oamenii pozitivi, optimişti, recunoscători nu sunt controlaţi de atmosferă, de vremea de afară, ci de atitudine. Asta îi înrădăcinează, le oferă stabilitate – sunt conectaţi în momentul prezent, ACUM – iar acest fapt îi împiedică să fie susceptibili la stări fluctuante.

În timp ce plângăcioşii vor să se simtă bine înainte să acţioneze, cei pozitivi, recunoscători că sunt în viaţă (viaţa însăşi) fac ceea ce e potrivit, indiferent de starea lor de spirit, acţionează, experimentând pentru ca apoi să  evalueze sentimente pozitive ca rezultat al acţiunilor lor.

Rezultatul este întotdeauna un câştig spiritual, o lecţie de viaţă trecută, o experienţă din care omul simte că a învăţat ceva.

 

CÂND TREBUIE SĂ FACĂ FAŢĂ UNOR DETALII COTIDIENE
Se spune că partea negativă din om se dezvăluie atunci când trebuie să facă faţă detaliilor, iar unii oameni se comportă ca smintiţii când trebuie să facă faţă unor aspecte mai puţin interesante ale muncii lor. Fiecare ocupaţie are şi sarcinile ei mai puţin plăcute, mai puţin glorioase, satisfăcătoare, iar modul în care le gestionează omul spune multe despre atitudinea sa.

Cu cât o persoană se plânge mai mult, cu atât va realiza mai puţin.

Pe de altă parte, abordând chiar şi cele mai minore responsabilităţi cu positivism, încredere, dar mai ales cu bună-voinţă, o persoană se poate pregăti pentru pentru a intra în experienţa minunată pe care o oferă viaţa, folosindu-se de acea doză de curaj a libertăţii de a fi.

Libertatea sinelui autentic de a încerca, de a-şi descoperi întregul potenţial, de a-şi înţelege propriul sens.

 

Bunăvoinţa este acea doză de curaj de a fi mai presus de voinţa egoului cotidian.  

Bunăvoinţa exprimă atitudinea de recunoştinţă faţă de viaţă.

 

CÂND SE AFLĂ FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU NECAZURILE
Oamenii fie se micşorează în faţa necazurilor, fie se ridică pentru a le face faţă – în mare parte în funcţie de atitudinea lor faţă de viaţă.

Recunoştinţa străluceşte mai tare în timpul nenorocirilor. Când întâmpinăm necazuri, putem contracara anxietatea cu aprecierea. Când suntem recunoscători, dispare teama şi apare credinţa.

 

Bucuraţi-vă mai mult de viaţa primită în dar, fiţi recunoscători pentru tot ceea ce este.

 

(Titlul acestui material, care mi-a plăcut foarte mult, îi apartine lui John Maxwell.

Ideile, deşi îi aparţin, au fost re-analizate, adaptate şi redate într-o manieră personală)

 

Distribuie!

Posted in . by with comments disabled.
Show Buttons
Hide Buttons