Fii tu schimbarea care doreşti să se petreacă în lume

Acesta este un text neînsoţit de vreo imagine. Citeşte-l până la capăt.
Orice om inteligent va înţelege sensul lui corelând cele patru principii noi de viaţă pe care vi le voi oferi azi în acest text.
Ele se înscriu perfect în noua paradigmă de gândire pe care ar trebui s-o adoptăm în acest prezent crucial, dar nu este altceva decât acea atitudine umană la care au făcut apel marii maeştri spirituali din toate timpurile.
Aşadar,
Fii tu schimbarea care doreşti să se petreacă în lume!

Urmează „Cele patru legăminte” redate pe larg în cartea cu acelaşi titlu scrisă de Don Miguel Ruiz, (editura Mix); le voi enumera pe scurt aici, dar le numesc principii de viaţă pe care le putem folosi în relaţionarea cu celălalt:

„1. Fiţi impecabili în tot ceea ce faceţi.
Rostiţi numai adevărul. Spuneţi numai ceea ce gândiţi. Nu folosiţi cuvintele pentru a vă critica pe sine sau pentru a-i bârfi pe cei din jur. Folosiţi-vă de puterea cuvântului pentru a răspândi adevărul şi iubirea în lume.

2. Nu luaţi nimic la modul personal.
Nimic din ceea ce fac alţii nu vi se datorează. Cuvintele şi acţiunile celor din jur sunt doar o proiecţie a propriei lor realităţi, a visului lor personal. Dacă vă veţi imuniza în faţa opiniilor şi a acţiunilor celorlalţi oameni, veţi evita foarte multă suferinţă inutilă.

3. Nu faceţi presupuneri inutile.
Descoperiţi curajul de a pune întrebări şi de a exprima ceea ce doriţi cu adevărat. Comunicaţi cât mai clar cu putinţă cu ceilalţi oameni, pentru a evita astfel neînţelegerile, tristeţea şi suferinţele inutile. Acest legământ este suficient în sine pentru a vă transforma radical viaţa.

4. Faceţi întotdeauna tot ceea ce vă stă în putere.
Potenţialul maxim al omului se schimbă în fiecare moment; de pildă, într-un fel veţi acţiona atunci când sunteţi sănătos şi în alt fel atunci când sunteţi bolnav. Indiferent de circumstanţe, faceţi întotdeauna tot ceea ce vă stă în putere şi veţi evita astfel auto-acuzaţiile, abuzul de sine şi regretele.” (Don Miguel de Ruiz, Cele patru legăminte. Ghid practic, ed. Mix)

Dacă ai citit până la capăt, ai corelat cele patru legăminte şi ai decis să ţii cont de ele, foloseşte-le drept principii de bază în drumul tău evoluţiv ca sine autentic în lumea din care faci parte. Dă mai departe mesajul acesta. Astfel vei răspândi iubirea în lume, fără nici un efort. Esti doar generos, aşa cum ar trebui să fim toti pentru a crea o lume mai bună împreună.

Distribuie!

Posted in . by with comments disabled.
Show Buttons
Hide Buttons