Despre Terapii

Terapii existentialiste

Daca viata ta are un sens, atunci poti suporta totul” Friedrich Nietzsche

Cele patru “angoase” fundamentale ale omului – moartea, libertatea, izolarea existentiala si lipsa de sens – se afla in centrul psihoterapiei existentiale.

In experienta mea profesionala de pana acum am intrat in contact cu oamenii care sufera. Suferinta lor venea fie dintr-o lipsa de incredere de sine, fie din absenta interesului fata de propria viata, fie de sentimentul de vid interior invecinat cu gestul sau gandul suicidar.

Asadar, fie ca numim suferinta anxietate, depresie, fobie sociala, dezamagire din amor, tradare, toate acestea se intampla in viata noastra cu un motiv. Ne atentioneaza sa ne oprim si sa cautam o forma de ajutor.

Gasirea propriului sens in viata poate fi o cale de rezolvare a problemelor vietii, firul motivator care reprezinta elanul vital coerent al fiecaruia in parte.

Psihoterapia existentiala consta in deprinderea unor tehnici/instrumente concrete care va vor ajuta sa va puneti corect intrebarile, sa faceti alegerile potrivite si sa gasiti un sens personal al propriei vieti, fie ca este vorba de viata amoroasa sau familiala, de dimensiunea profesionala sau de timpul liber.

Procesul terapeutic se desfasoara individual si consta in descoperirea semnificatiei personale a fiecarei “angoase” existentiale care a luat nastere din confruntarea omului cu ele in etape/situatii diferite de viata.

Angoasa/nevroza = teama (fara obiect) care locuieste undeva in fundal si ne bantuie existenta, teama de suferinta.

Georgeta Ghinea, psiholog, licentiata in psihologie, absolventa de master in psihoterapie analitica (Carl Gustav Jung)

Membru fondator al Asociatie de psihoterapii scurte orientate pe solutie

Membru al Asociatiei psihologilor din Romania

Cu atestat de libera practica in consiliere psihologica eliberat de Colegiul psihologilor din Romania

Despre toate acestea puteti citi in cartile mele: „Cum m-am vindecat de nefericire”, „Iubirea care vindeca” si „Respira iubeste si taci”. pe care le puteti comanda cu un simplu clic AICI

 

Distribuie!

by
Show Buttons
Hide Buttons