Despre cursurile de dezvoltare personală O părere pur subiectivă

Scrisoarea în care răspund unei astfel de cereri
Dragă Sorin,

Nu ştiu care este motivul real pentru care-mi scri. Oare te-ai uitat pe internet/facebook, site-ul meu personal www.gigi-ghinea.ro şi te-ai edificat în legătură cu modul în care am evoluat? Ori cine sunt (percepută de ceilalţi) Căci cine sunt, eu nu stiu. Ştiu doar ce sunt: un spirit de lumină şi energie. Atât.
Sau e-mail-ul tău este (aşa ca multe altele) doar o metoda de promovare „agresiva” aşa cum se practică azi?
Tot ce cred ca am şi nu-mi poate lua nimeni este onestitatea, luciditatea, conştienţa existenţei mele pe aici.
Am ajuns la concluzia (tristă pentru unii, dar realistă pentru mine) că nu avem nimic, dar absolut nimic de câştigat îin această lume – în afară de câştigul inestimabil reflectat în conştienţa  sinelui autentic conectată la conştiinţa cosmică a lui Dumnezeu – aşa cum nu avem nimic de pierdut. Venim şi ne întoarcem din acelaşi punct necunoscut, un loc despre care ne place să credem căa e minunat şi unde ne vom putea odihni in pace. Nu ne îimpiedică nimeni să credem acest lucru. Aceasta este credinţa mea.
Dar, pentru ca am învăţat/exersat/practicat timp de mai mulţi ani onestitatea (cum nu am nimic de pierdut), pot să-ţi spun următoarele:
Am momente în care îmi spun că aş avea o misiune pe aici şi atunci încerc să mă conectez la o realitate din afara sinelui meu autentic. Aşa se face că fiind pe facebook am văzut reclama acestui program de dezvoltare a potenţialului şi am dat clic. Am citi, am mers mai departe cu înscrierea  (ca o joacă)  şi mi-am zis, „hai să văd dacă nu sunt şi ăştia nişte oameni care încearcă să „facă bani” din disperarea oamenilor?” (cred că ai învăţat regula de bază în comunicare: „nu lua persoanl ceea ce spun ceilalţi”)
Astfel au început să curgă e-mail-urile, filmuleţele de la voi… Nu am urmarit de la început ce se întâmpla, uitasem. Însă într-o zi (aceasta adresă de e+mail e una privată) am deschis şi am vazut zecile de e-mail-urile însoţite de filmuletele explicative ale lecţiilor predate de maestrul vostru in comunicare, dezvoltare, formare… etc.
Am deschis unul la întâmplare, era exact cel de care aveam nevoie îin acel moment, cel care îmi vorbea despre modul în care mă evaluez raportată la societatea actuală. Parcă vorbea cu mine personal.
Încă nu eram convinsă că vreau să mă înscriu. Îmi ascult adesea instinctele bune (cele ale condiţiei de copil, care vin din locul în care nu există frici). Nu doream. Adultul din mine, sceptic, cel al zilelor noastre, a intărit refuzul: nu ai bani. Oamenii aştia nu fac nimic pe gratis (desi filmuleţele pot fi urmărite şi nimeni nu mi-a cerut nici un ban, ele au continuat să vina. Mulţumesc mult). E normal, mi-am zis, aşa se procedează azi, e firesc, aşa funcţionează lumea aceasta, cu legile ei absurde.
Instinctul meu cel mai curat este acela că există o lume şi pe pământ, nu doar în cer, în care oamenii trăiesc fericiţi fără griji, fără probleme de genul: o problemă de bază, acută, a celor care trăiesc conectaţi la realitatea socială a prezentului actual este: dacă am destui bani să-mi plătesc facturile curente, toate taxele şi impozitele calculate de un stat (ticălos) care-mi promite fericirea doar dacă fac bani cu care
s-o  plătesc, s-o cumăpar (pe ea, pe fericire) Eu spun însă următoarele: acesta este un stat planetar care m-a furat îin toată existenţa mea, m-a minţit (iar eu o vreme l-am crezut), însă în prezent sunt conştientă că plătesc financiar (emoţional ştiu eu ce am de plătit şi mă supun legilor universale ale lui Dumnezeu) „găurile”, averile celor care au destabilizat acest univers cu bună ştiinţă. Nu mai vreau să mă alătur corului celor nervoşi furioşi al celor care doar se revoltă însă se supun în continuare unei societăţi capitalist/consumeriste care distruge natura, planeta şi pe noi toţi.
Acesta este motivul pentru care nu voi începe alte cursuri de formare (am facut asta timp de 10-15 ani) în coaching sau alte bazaconii.
După ce ies la pensie (dacă o mai apuc) plec undeva departe ca să scriu cărţi, toate cărţile pe care nu am apucat să le scriu… Să scriu despre aceasta iluzie în care credem cei mai mulţi dintre noi, despre aceasta zbatere inutilă în frici şi minciuni care ni se tot livrează din toate sursele, pe toate canalele de comunicare.
Deci, nu am nimic de construit ca edificu pe pamant, nu-mi aparţine nimic material. Tot ce pot să creez sunt eu însăami, (sunt femeie) şi opera mea dintr-o existentă efemeră pe aici, cât o clipă de eternitate. Lucrarea aceasta de evolutie, trezire, maturizare, înţelepţire (sunt încă pe drum, iar totul pentru mine este doar acum, acest moment) trebuie scrisă, iar sufletul meu vrea să fie liber.
Nu am bani să mă înscriu la cursurile voastre, însă nici nu fac nimic în plus că să-i obţin; i-aş da pe lucruri, pe facturi umflate, nerealiste, pe taxe şi impozite care produc dezechilibrul dintre cei săraci şi cei bogaţi… iar lumea merge într-o direcţie greşită.
Dacă mă întrebi pe mine, cred că singurul lucru pe care-l pot face (fără să-mi propun, fără să mă străduiesc în vreun fel să fiu ceva ce nu sunt), un lucru  care să reprezinte ceva bun şi consistent pentru semeni, este să găsesc cu adevărat curajul de a renunţta la civilizaţie şi de a mă retrage acolo unde există oameni liberi, care trăiesc împreună în pace cu natura, fără s-o agreseze, într-o simbioza perfectă cu legile universale, legile divine. Acolo unde nu e nevoie de bani ca să fii. Acolo unde nu exista orgolii, unde e pacea pe pământ.
Deocamdată pacea există doar în sufletul meu, în afara mea învăţ încă să mă descurc în mijlocul unei metropole a lumii „civilizate” care funcţionează în baza unor legi ale discriminării, ale diferenţelor dintre oameni pe criterii greşite, inumane, o lume bolnavă deja,  dar alimentată continuu de frici.
Îţi doresc toate cele bune, mulţumesc frumos pentru intenţia de a mă alătura echipei voastre.  Iar dacă o să aveţi în continuare bunăvoinţa (după acest refuz al meu în scris) să-mi mai trimiteţti filmuleţe am să le văd cu plăcere, apoi le voi da mai departe. Poate altii se vor simţi ajutaţi de ele şi se vor înscrie la aceste cursuri… De pildaă, chiar azi am dar shere filmuleţului despre Oglinda, mi se pare foarte relevant…
Există destul de mulţi oameni care-mi citesc cărţile, de aceea ceea ce scriu sau ofer lumii, prin gândurile scrise sau rostite, este bine primit. Pot face lucrul acesta pentru cei care doresc sa înveţe lucruri utile despre sine, pentru cei care vor rămâna în continuare ancoraţi în civilizaţie, pentru că, fără doar şi poate, în această lume se învaţă cea mai consistentă lecţie a oricărui individ venit pe pamânt: lecţia suferinţei. Eu mi-am învăţat-o pe-a mea şi am decis acum 5 ani că nu e nevoie să suferim. Că nu am venit aici pentru asta.
În lumea civilizată însă oamenii deşi sunt revoltati, ei continuă să adopte legile ei ca să sufere… Este alegerea fiecăruia. Eu am expus-o pe-a mea.
Multumesc, încă o dată pentru invitaţia scrisă. Succes în tot şi toate. Doamne-ajută-ne pe toţi să ne găsim lumina prin conştiinţă! Gigi Ghinea
Distribuie!

Posted in . by with comments disabled.
Show Buttons
Hide Buttons